Skip to main content

Novemberreis 2022

07 november 2022

Van 4 t.e.m. 6 november waren we met onze groep Rederijkers en partners op citytrip naar de bruisende stad Leuven.

Hoewel de meesten onder ons het studeren wel verleerd zijn was het toch een zeer aangename kennismaking met de stad.

Met zen 17 vertrokken we op vrijdagavond met de bus richting Leuven. Eenmaal daar aangekomen checkten we in bij hotel Industrie. We reserveerden er 9 kamers en brachten snel onze bagage (sommigen wel 3 verdiepen hoog) naar de kamers.

Hierna werd er gesmuld van een 3-gangenmenu met alles er op en aan.

Onze reisleiding was al op prospectie geweest en wist te vertellen dat de Oude Markt wel is een plek kon zijn waar veel viel te beleven. :) En of ze gelijk hadden. Het ene café naast het andere en overal dezelfde gezellige sfeer. Dit werd nachtwerk dus.

Op zaterdag om 9u00 was het tijd om aan de ontbijttafel te schuiven. Vele onder ons hadden nog kleine oogjes maar iedereen was op tijd van de partij.

Na het ontbijt trokken we naar de brouwerij van Stella Artois om een rondleiding te krijgen met uiteraard een proeverij. Hier ontdekten we de Kwak blond, die door velen gesmaakt werd.

Voor de lunch waren we te gast op het Ladeuzeplein waar we ons onderdompelden in de Afrikaanse keuken. Voor de ene was dit al een groter succes dan voor de andere.

Hierna stond er een citygolf op het programma doorheen de stad Leuven. Maar liefst 6 holes moesten gevuld worden. Plezier en cultuur gekoppeld. Meer moet dat niet zijn.

's Avonds werden we verwacht bij Rotis voor een heerlijk 3-gangenmenu waar de grill centraal stond. Overheerlijke ribben, met wel 10 verschillende sauzen, waren de specialiteit.

Uiteraard werd er deze zaterdagavond ook gedanst op de oude markt. Aangezien we ook geen 20 meer zijn was voor sommigen de kaars al redelijk vroeg uit. De harde kern hield vol en maakte er nog een stevig feestje van.

Zondagochtend was er natuurlijk weer het ontbijt. Voor sommigen de oogjes nog een beetje kleiner maar zoals voorheen iedereen netjes stipt op tijd aan tafel.

Natuurlijk waren we opnieuw op zoek naar een beetje cultuur. Daarom was er gereserveerd in de universiteitsbibliotheek van Leuven met, jawel, een torenbezoek van wel meer dan 80m hoog met een mooi uitzicht over heel Leuven. Onze gids nam ons mee met een reis door de tijd, over het gebouw. 

Van al die trappen kregen we uiteraard weer een beetje honger dus gingen we op culinaire reis naar Thailand. 

Nadien was er nog even tijd voor de dames om de koopzondag in Leuven te ervaren terwijl de mannen samen op het terras terugblikten op een geslaagd weekend waarin het groepsgevoel centraal stond.

Om 17u keerden we moe maar voldaan terug naar het thuisfront waar de meesten onder ons weer blij waren hun kinderen in de armen te sluiten.